VelosiMed center


   VelosiMed center

 
Cimet in med.

Že nekajkrat sem na različnih tujih internetnih straneh in tudi na nekaj slovenskih forumih zasledila kratke trditve o izredni koristnosti mešanice medu in cimeta. Vsi ti recepti so bili prevod ali kopija istega teksta, ki mu nisem našla niti izvora niti referenc, ki bi trditve potrjevale. Ker trditve v teh receptih zvenijo odlično in naj bi bila mešanica medu in cimeta pravo malo čudežno zdravilo sem se odpravila na iskanje virov. Spodaj sledi povzetek in navedba virov, ter še recepti.

Obširneje o medu naslednjič: vsekakor pa morate vedeti, da je koristen samo nepasterizirani in termično neobdelani med. Kot tak spada tudi med alkalna živila, obdelani med pa med kisla. Najbolje je, da ga kupujete direktno pri čebelarju, ki mu tudi zaupate. Pri vseh receptih z medom upoštevajte, da se med ne sme pregrevati preko 40 C, drugače izgubi svoje zdravilne lastnosti!

Moje iskušnje: v najstniških letih sem z dokajšnim uspehom uporabljala masko iz mešanice medu in cimeta proti mozoljavosti. Pila sem tudi cimetov čaj. Močan napitek iz medu, tople vode ali toplega zelenega čaja, ter čajna žlička cimeta prežene utrujenost in začetke gripe ali viroze, vendar pa ne zaleže, ko se bolezen že razpase. Takrat mi pomaga Solpipa.

O zdravilnih učinkih cimeta

Recepti za različne bolezni: cimet in med
Novice
 most-si d.o.o.   
Hrib 21, 4205 Preddvor  
Tel: 04 2555031 
GSM: 040 907 664, 040 852 049 
e-posta: info@most-si.com