VelosiMed center


   VelosiMed center

 


Dobrodejen vpliv zvoka, ultra- in infra-zvoka na naš organizem

Prav tako kot elektromagnetno valovanje na nas vpliva tudi zvok. tudija iz leta 1993 je jasno pokazala, da je poslušanje Mozarta pri študentih, ki so sodelovali v študiji, povečalo prostorsko inteligenco ( to je inteligenca, ki vam pomaga pri orientaciji v prostoru, branju načrtov, reševanju geometrijskih problemov, vas reši, če se izgubite na Jelovici ali Dunaju...). Poleg tega je dokazano, da Mozartova glasba zmanjša pogostost napadov pri epileptičnih bolnikih. Na Mozartovo glasbo naj bi se pozitivno odzivale celo živali in rastline. Poleg tega so študije duhovnih praks v vseh religujah dokazale uporabo glasbe, ritma ali samo določene kombinacije zvoka za izboljšanje čustvenega in mentalnega zdravja, za uravnovešanje čakr, doseganje neoviranega toka prane... Poleg tega vse mistične veje v religijah uporabljajo zvok ali ritem za doseganje transcendentnih stanj zavesti ali kot pomoč pri meditaciji, kontemplaciji ali molitvi.

Že stari egipčani in za njimi stari grki so uporabljali zvok flavte in lire za zdravljenje bolezni (Orfej). Svetopisemski David razveseli in ozdravi kralja z igranjem na harfo.

Zvok, glasba odpira srca, zdravi duha in dviga zavest na višje nivoje, ne glede na to ali poslušate mantre tibetanskih menihov, Gregorianske korale ali meditacijski Holosync.

Znanstveno je dokazano, da poslušanje glasbe vsaj eno uro na dan zmanjšuje kronične bolečine pri različnih bolezenskih stanjih, celo pri artritisu tudi do 21 % ter do 25 % zmanjšuje depresijo.

Nedonošenčki, ki so poslušali glasbo, so povečali dojenje za 2,5 krat, kar jim je omogočilo, da so hitreje pridobivali na teži in da so bolnico zapustili dva tedna pred ostalimi nedonošenčki ( raziskava: Jayen M. Standley, Florida State Universitiy, ZDA).

Vodilni ameriški onkolog Mitchell Gaynor ( avtor knjige: “ The Healing Power of Sounds”) pri zdravljenju rakavih bolnikov z izrednim uspehom uporablja tibetanske gonge in sanskrtske mantre.

Holosync sintetizira vse te glasbene vzorce za katere je bilo dokazano, da stimulirajo cerebralni korteks, stabilizirajo (umirjajo) delovanje celotnega živčnega sistema in uravnavajo metabolizem. Poleg tega je Bill Harris vsakemu nivoju dodal še bineuralne tone, ki so pravzaprav srce Holosynca. Unverzalni jezik glasbe v možganih povzroča sproščanje endorfinov ( kemikalije, ki nam pričarajo občutek ljubezni), posebej močno pa je to izraženo pri glasbi Holosynca. Prav zaradi svoje izredne učinkovitost je Holosync zasnovan v 12 nivojih, ki nam pomagajo pri duhovni, čustveni in mentalni rasti skozi meditacijo, molitev ali kontemplacijo.

Poleg Holosynca vam v Centrpoint inštitutu spremenijo vaše lastne afirmacije, posnete z vašim glasom, v ultrazvočno območje. Tako posnete afirmacije so zelo učinkovite, saj prodrejo direktno v vašo podzavest, ker jih možgani še vedno zaznajo in niso podvržene racionalni cenzuri.


Novice

Kaj je zvok?

Zvok imenujemo longitudinalne vibracije materije, ki se širijo skozi zrak kot longitudinalno valovanje, ki ga lahko zaznamo z našim slušnim aparatom ( uho in možganski center za sluh ) povprečno slišimo vibracije od 20 do 20 000 Hz. Vibracije oz longitudinalno valovanje pod 20 Hz imenujemo infrazvok, nad slušnim območjem pa ultrazvok. Teh zvokov ne slišimo več, vendar pa znanstveniki odkrivajo, da ta dva frekvenčna območja ravno tako vplivata na naš organizem in njegovo počutje. Banalen primer: težak tovornjak se pelje mimo vaše hiše in poleg hrupa povzroča še tresljaje pod 20 Hz, ki stresejo vaša jetra ..., jih čutite v podplatih...
 most-si d.o.o.   
Hrib 21, 4205 Preddvor  
Tel: 04 2555031 
GSM: 040 907 664, 040 852 049 
e-posta: info@most-si.com